Koszyk

Polityka Prywatnosci

POLITYKA PRYWATNOŚCI

Polityka prywatności serwisu www.piccolotesoro.pl 

Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich z serwisu internetowego www.piccolotesoro.pl . Administratorem danych osobowych zawartych w serwisie jest  KATARZYNA SMOLEWSKA STUDIO ul. Sprawna 38A,  03-147 Warszawa, NIP 524-214-51-18, W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi – ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego.  W poniższej Polityce prywatności opisane zostało, jakie informacje gromadzimy, jak je przetwarzamy i wykorzystujemy oraz jak sprawiamy, że są bezpieczne.

  1. Dane o aktywności na stronie internetowej

Ogólne dane o aktywności na naszej stronie są automatycznie zapisywane w pliku dziennika. Takie dane są rejestrowane wyłącznie na potrzeby technicznej administracji strony internetowej i tworzenia statystyk, a w wyjątkowych przypadkach są wykorzystywane do zgłaszania przestępstw. Zgromadzone dane nie są przekazywane osobom trzecim ani analizowane w jakikolwiek sposób, chyba że istnieje ustawowy obowiązek udostępnienia takich danych. Za każdym razem, gdy odwiedzasz naszą stronę, zostają zapisane następujące dane szczegółowe:

 nazwa pobranego pliku,

 data i godzina pobrania danych,

 ilość przesłanych danych,

 raport informujący, czy pobieranie danych zakończyło się powodzeniem,

 opis przeglądarki internetowej użytkownika,

 system operacyjny użytkownika,

 adres IP użytkownika.

  1. Dane osobowe

Dane osobowe zbieramy, przetwarzamy i wykorzystujemy wyłącznie w zakresie dozwolonym przez prawo lub jeżeli użytkownik wyraził na to zgodę. Nie prowadzimy żadnych innych działań związanych z gromadzeniem, przechowywaniem, modyfikowaniem lub przesyłaniem danych.

  1. Polityka polików cookie

Aby ulepszyć nasz serwis internetowy oraz umożliwić korzystanie z określonych funkcji, wykorzystujemy pliki cookie na różnych stronach. Pliki cookie to niewielkie pliki zapisywane i przechowywane na komputerze, tablecie lub telefonie użytkownika w trakcie przeglądania stron internetowych. Niektóre pliki cookie (tzw. sesyjne pliki cookie) zostają usunięte zaraz po zakończeniu sesji przeglądarki, tzn. po zamknięciu przeglądarki internetowej. Inne pliki cookie (tzw. stałe pliki cookie) pozostają zapisane na urządzeniu użytkownika i umożliwiają rozpoznanie użytkownika w przypadku kolejnych odwiedzin na naszej stronie. Pliki cookie nie umożliwiają dostępu do innych plików na urządzeniu użytkownika ani nie pozwalają ustalić adresu e-mail, z którego łączy się użytkownik. Większość przeglądarek domyślnie akceptuje pliki cookie. Jeśli Twoja przeglądarka internetowa korzysta ze standardowych ustawień, wszystkie procesy będą realizowane w tle w sposób automatyczny. Użytkownik

może samodzielnie zmienić ustawienia dotyczące zapisywania i przechowywania plików cookie. Ustawienia przeglądarki internetowej można skonfigurować w taki sposób, aby za każdym razem otrzymywać informacje o zapisywanych plikach cookie i móc zdecydować, czy plik ma zostać zapisany, lub na stałe wyłączyć funkcję zapisywania wszystkich lub niektórych plików cookie. Kwestie włączenia lub wyłączenia obsługi plików cookie zależą od konfiguracji przeglądarki i mogą być samodzielnie modyfikowane przez użytkownika. Ustawienia przeglądarek internetowych w zakresie stosowania plików cookie można zmienić w następujący sposób:

 Internet Explorer

 Mozilla Firefox

 Chrome

 Safari

 Opera

Ograniczenie stosowania plików cookie może wpłynąć niekorzystnie na prawidłowe funkcjonowanie.

  1. 4. Analiza oglądalności stron internetowych

Statystyki strony internetowej przy użyciu Google Analytics Ta strona korzysta z Google Analytics, narzędzia do analizy statystyk i oglądalności stron internetowych, udostępnianego przez firmę Google Inc. („Google”). Google Analytics wykorzystuje pliki cookie, tzn. pliki tekstowe przechowywane na urządzeniu użytkownika i umożliwiające analizę korzystania ze strony internetowej. Informacje o korzystaniu ze strony internetowej zebrane przez pliki cookie są zazwyczaj przesyłane na serwer Google w USA i tam przechowywane. Jeśli na stronie aktywna jest funkcja anonimizacji adresu IP, wygenerowany adres IP użytkownika zostanie skrócony do formy przyjętej dla państw członkowskich UE lub innych sygnatariuszy Porozumienia o Europejskim Obszarze Gospodarczym. Tylko w wyjątkowych przypadkach adres IP zostanie w całości przekazany na serwer Google w USA, gdzie zostanie skrócony. Na tej stronie aktywna jest funkcja anonimizacji adresu IP. Na zlecenie administratora tej strony internetowej Google używa tych informacji w celu analizy użytkowania strony internetowej oraz w celu tworzenia raportów o aktywności jej użytkowników, a także świadczy inne usługi na rzecz administratora związane z korzystaniem ze strony internetowej oraz z Internetu. Google nie będzie łączył adresu IP przesłanego przez Twoją przeglądarkę z innymi danymi przechowywanymi przez Google. Zmieniając odpowiednio ustawienia w przeglądarce można zablokować zapisywanie plików cookie na wykorzystywanym urządzeniu. Prosimy jednak pamiętać, że w takim przypadku niektóre funkcje na stronie internetowej mogą być niedostępne. Aby zablokować przesyłanie danych o użytkowaniu strony internetowej zebranych przez pliki cookie (w tym adresu IP) do Google oraz przetwarzanie takich danych przez Google, należy pobrać i zainstalować wtyczkę do przeglądarki dostępną pod adresem https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en. Jeśli nie chcesz pobierać wtyczki lub jeśli korzystasz z przeglądarki na urządzeniu mobilnym, kliknij na poniższy link, aby wyłączyć zapisywanie plików cookie, co uniemożliwi w przyszłości przesyłanie danych o użytkowaniu tej strony internetowej do Google Analytics (funkcja dostępna tylko w tej przeglądarce oraz tylko dla tej domeny; jeżeli usuniesz pliki cookie w tej przeglądarce, będziesz musiał/a ponownie skorzystać z poniższego linku). Wyłącz przesyłanie informacji do Google Analytics Więcej informacji na temat warunków użytkowania i ochrony danych można znaleźć na stronie www.google.com/analytics/terms/gb.html lub www.google.com/intl/en/analytics/privacyoverview.html.

  1. Prawa autorskie

© Copyright KATARZYNA SMOLEWSKA STUDIO  Wszelkie prawa zastrzeżone. Wszelkie informacje zawarte w serwisie https://piccolotesoro.pl/ teksty, zdjęcia, formy graficzne, układ, są prawnie chronione.

  1. Zmiany w polityce prywatności

Administrator zastrzega sobie prawo do dowolnej zmiany niniejszej Polityki prywatności bez konieczności informowania o tym użytkowników. Wprowadzone zmiany w Polityce prywatności zawsze będą publikowane na tej stronie. Wprowadzone zmiany wchodzą w życie w dniu publikacji Polityki prywatności. W razie wątpliwości co któregokolwiek z zapisów niniejszej polityki prywatności jesteśmy do dyspozycji – nasze dane znaleźć można w zakładce – KONTAKT lub prosimy o wysłanie e-maila na adres:: kontakt@piccolotesoro.pl

 

Warszawa.24-05-2017



Call Now Button